Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Nieuws > Voeding voor koukleumen

Nieuwsbericht



Voeding voor koukleumen
23 januari 2013

Gisteren vroeg een cliënte zich af wat ze met voeding kan doen om het in de winter niet altijd zo koud te hebben.


Hier een aantal (voedings)tips voor de koukleumen onder ons:

  • Eet wat vaker warm op de dag door bijv. te beginnen met muesli met warme melk en tussen de middag een opgewarmd restje van de avond ervoor of een soep te nemen.
  • Voeding en dranken die warm zijn gemaakt, hebben een verwarmend effect. Vermijd rauwe groente en neem in plaats daarvan gegaarde groente (bijv. in een stoofpot).
  • Rauw fruit heeft een verkoelende werking. Eet bijv. stukjes appel met kaneel uit de oven om de verkoelende werking van fruit te neutraliseren.
  • Kruiden & specerijen zoals nootmuskaat, peper, chili, kaneel, kruidnagel, kardemon, paprikapoeder, komijn, rozemarijn en gember(poeder) hebben een verwarmende werking.
  • Kies tussendoor voor warm water of thee i.p.v. gekoelde dranken. Ook lekker: een pot thee zetten en er een stukje verse gember in doen.
  • Tot slot en wel het meest logisch: kleed je warm aan en blijf in beweging.



Vergoedingen 2020

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie

 


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.