Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Werkwijze

Werkwijze

Wil je gezonder leven? Ben je op zoek naar een verantwoord voedings- en leefstijladvies? Heb je een bepaald dieet of een aangepaste voeding nodig? Dan kunnen wij je helpen met een advies op maat. We gaan uit van de Richtlijn Goede Voeding en je huidige voedingspatroon. Ook bewegen vinden we belangrijk.

Behandeling
De behandeling kan uit een eenmalig advies bestaan, maar meestal gaat het om meerdere consulten. Want naast advies is begeleiding naar een gezond voedings- en beweegpatroon ook een belangrijk onderdeel van de behandeling. We willen natuurlijk dat je je doelen niet alleen behaalt, maar ze ook weet vast te houden!

Eerste consult
Tijdens het eerste consult maken we kennis met elkaar. We bespreken het doel dat je wilt bereiken en tevens je huidige voedingspatroon. We besteden uitgebreid aandacht aan je klachten, persoonlijke omstandigheden en huidige beweegpatroon.

Persoonlijk voedings- of dieetadvies
Vervolgens maken wij een persoonlijk voedings- of dieetadvies. Voor jou op maat gemaakt, rekening houdend met je mogelijkheden en wensen. Dit advies kan naast een mondeling advies bestaan uit een voorbeelddagmenu en variatielijst. Ook kun je kiezen voor een voedingsdagboek en weekmenu’s. 

Vervolgconsulen
Tijdens de vervolgconsulten evalueren we de behandeldoelen en verbreden we je voedingskennis. Wij brengen de voeding terug naar de basis om een gezonde leefstijl te bevorderen. En je zult leren dat je met gezond eten niets aan smaak hoeft in te leveren!

Je wordt je na verloop van tijd bewust van je eigen eetpatroon. Je leert veel over voeding en beweging. Door gedragsverandering zul je zelf je voeding en leefstijl verbeteren. Dat is niet makkelijk, maar we blijven je motiveren en coachen om je persoonlijke doelen te halen én behouden. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je op feestjes en tijdens etentjes verantwoord, maar toch lekker mee kunt doen. Daarnaast leer je bijvoorbeeld hoe je zelf verantwoord kunt koken en hoe je die ingewikkelde etiketten kunt lezen.

Hoeveel consulten heb ik nodig?
Hoeveel consulten je uiteindelijk nodig hebt, is afhankelijk van je situatie, je wensen en je mogelijkheden. We zullen dit met elkaar afstemmen.

 

Bekijk hier de tarieven en de tijdsduur van de consulten.

 

Privacyverklaring

Klik hier voor de privacyverklaring van Aleid Gielis Voedingsadvies.

"Je kunt beter kiezen voor een gezond leefpatroon en daar is een blijvende verandering van leefstijl voor nodig."

aldus Gert Cramer, huisarts

 Hele verhaalMeer verhalen


Vergoedingen 2020

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie

 


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.