Bel 0412-63 19 49
|
Zoeken
zoeken
Home Aleid Gielis Voedingsadvies bestaat 25 jaar! Wij zijn ontzettend trots en dankbaar dat wij al zo lang letterlijk en figuurlijk bij mensen aan tafel mogen zitten. Graag willen wij jou daarvoor bedanken door je een cadeau aan te bieden: een... paginacontent |
|
EET IK WEL GEZOND? Gewoon goed eten Voor iedereen geldt: ‘Wie goed eet, voelt zich gewoon beter'. Maar 'goed eten' is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Het aanbod van voedingsmiddelen is enorm, wat de keuze niet makkelijker maakt. Fastfood, (on)bespoten... paginacontent |
|
HEB IK EEN GEZOND GEWICHT? Een paar kilo te veel of juist te weinig? We moeten er vaak wat voor over hebben om een gezond gewicht te bereiken: anders eten, bewuster kiezen, meer bewegen, terug naar de basis… Dit lijkt niet gemakkelijk, maar je inzet zal zeker worden... paginacontent |
|
HOE HELPT VOEDING BIJ MIJN GEZONDHEIDSKLACHTEN? De juiste voeding kan gezondheidsklachten verminderen of soms zelfs voorkomen. De diëtisten van Aleid Gielis Voedingsadvies zijn sterk in maatwerk. We geven je inzicht in de oorzaken en gevolgen van leefstijl, gezondheid en ziekte. Daarnaast... paginacontent |
|
WAAROM IS BEWEGING ZO BELANGRIJK? Bewegen: leuk én gezond!Naast gewoon goed eten is het ook belangrijk dat je voldoende beweegt. Door te bewegen kun je niet alleen ongewenste kilo's kwijtraken, maar ook je bloeddruk verlagen, je conditie verbeteren én je zult je er ook prettiger... paginacontent |
|
VEELGESTELDE VRAGEN In het linkermenu vind je een overzicht van de vragen die wij vaak gesteld krijgen en lees je onze antwoorden hierop. paginacontent |
|
KOM IK IN AANMERKING VOOR EEN VERGOEDING? BasisverzekeringIn 2020 zit dieetadvisering voor 3 uur in het basispakket. Houd hierbij wel rekening met je jaarlijkse eigen risico. Daarnaast hebben sommige mensen een aanvullende verzekering die meer dan 3 uur vergoedt. Kijk hiervoor in je... paginacontent |
|
ERVARINGEN MET ALEID EN ANNA Lees via het menu links de ervaringen van cliënten met Aleid en Anna van Aleid Gielis Voedingsadvies. paginacontent |
|
MEET~JE BMI! Bereken je BMIOf je een gezond gewicht hebt, kunt je met behulp van de Body Mass Index (BMI) berekenen. De BMI berekenen we door je gewicht in kilo's te delen door je lengte (in meters) in het kwadraat. Een BMI van 20-25 wordt gezien als een... paginacontent |
|
KOOK- WORKSHOPS & RECEPTEN Recepten In het linkermenu vind je lekkere en gezonde recepten. Kookworkshops Bakken zonder suiker | kookworkshop in Uden 30 mei 2020, zaterdag 9.30-13.00u Meer informatie vind je paginacontent |
|
Nieuws paginacontent |
|
Contact Afspraak Voor het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer 0412-63 19 49. Via de mail maken wij geen afspraken voor een consult. Huisbezoek Ben je niet in staat om onze praktijk te bezoeken? Bel ons voor... paginacontent |
|
BMI Waardes < 19 ondergewicht 19 - 25 normaal gewicht 25 - 29,9 overgewicht > 30 obesitas Bereken hieronder je eigen BMI, en ontdek of je een gezond... paginacontent |
|
appel of peer appel of peer paginacontent |
|
Voedingsadvies 'Gewoon goed eten'. Dat klinkt eenvoudig nietwaar? Toch blijkt het in de praktijk voor veel mensen niet gemakkelijk om de juiste voeding binnen te krijgen. En dat is jammer. Want als je goed eet, voel je je gewoon prettiger. Bij Aleid Gielis... paginacontent |
|
Werkwijze Wil je gezonder leven? Ben je op zoek naar een verantwoord voedings- en leefstijladvies? Heb je een bepaald dieet of een aangepaste voeding nodig? Dan kunnen wij je helpen met een advies op maat. We gaan uit van de paginacontent |
|
Team Bij Aleid Gielis Voedingsadvies in Oss werken Aleid Gielis. Na 10 jaar stopt Anna Hecheltjen in Oss en zet ze haar werkzaamheden in Berghem bij ![]() |
|
Tarieven Consulten en tarieven 2020 Eerste consult +/- € 75 (75-90 minuten) 60 minuten directe tijd 15-30 minuten indirecte tijd De directe tijd is de tijd die het consult beslaat. De indirecte tijd bestaat uit de tijd die nodig... paginacontent |
|
Vergoedingen paginacontent |
|
Links Branche-organisaties Diëtisten Coöperatie Nederland Nederlandse Vereniging voor Diëtisten paginacontent |
|
Zoeken zoeken paginacontent |
|
- Succesvol verzonden - Contactformulier Contactformulier succesvol verzonden paginacontent |
|
Aleid Gielis Aleid Gielis-Visser studeerde in Nijmegen af als diëtist. Hierna werkt ze enkele jaren in het onderwijs, voor diverse ziekenhuizen en voor de Stichting Zorg voor Ouderen Maasland. Sinds 1990 heeft ze een zelfstandige praktijk voor voedings-... paginacontent |
|
Anna Hecheltjen Anna Hecheltjen is afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ze heeft veel geleerd van patiënten met hart- en vaatziekten, longziekten, ondergewicht, overgewicht en diabetes. Anna werkt niet alleen bij Aleid Gielis Voedingsadvies,... paginacontent |
|
Voeding voor sporters Voor elke inspanning is energie nodig. Die energie haalt je lichaam uit de verbranding van koolhydraten en vetten uit eten en drinken. Om tot goede prestaties te komen is er bij sporters extra aandacht voor voeding. Aleid Gielis Voedingsadvies... paginacontent |
|
Overgewicht bij kinderen en volwassen Overgewicht ontstaat wanneer je lichaam langere tijd meer energie binnen krijgt dan het verbruikt. Dit kan leiden tot diabetes, hart- en vaatziekten, pijnlijke gewrichten, een hoog cholesterol en een hoge bloeddruk. Door af te vallen, nemen... paginacontent |
|
Ondervoeding Bij ondervoeding heeft je lichaam een tekort aan voedingsstoffen en energie waardoor het minder goed gaat functioneren. Dit kan komen doordat je geen eetlust hebt, een vol gevoel hebt, of oververmoeid bent. Ook emoties, ziekten en slikklachten... paginacontent |
|
Eetproblemen Wat nu als eten het belangrijkste in je leven wordt? Als je alleen maar bezig bent met het tellen van calorieën? Of als je juist de hele dag alleen maar wilt eten? Bij een verstoord eetpatroon en eetgedrag als Anorexia nervosa, Binge Eating... paginacontent |
|
Bariatrische chirugie (maagverkleining) Wanneer je veel te zwaar bent, neemt je lichaam meer energie op dan je dagelijks nodig hebt. Bariatrische chirurgie heeft tot doel om je gewicht te verminderen. Diverse ingrepen zorgen er voor dat je lichaam minder voeding kan opnemen dan... paginacontent |
|
Diabetes Mellitus Diabetes Mellitus, ook wel bekend als ‘suikerziekte’, is een chronische aandoening waarbij je bloedglucosegehalte (bloedsuikergehalte) verhoogd is. We richten onze behandeling op het reguleren van het bloedglucosegehalte en het voorkomen... paginacontent |
|
Hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten Hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten ontstaan door de combinatie van leefstijlfactoren en erfelijke aanleg. Roken, overgewicht, ongezonde voeding, te weinig beweging, een hoge bloeddruk (hypertensie), een te hoog cholesterolgehalte en diabetes... paginacontent |
|
Te hoog cholesterol Hoe zit het met jouw cholesterolgehalte? Geen idee? Heb het er eens over met je huisarts. Cholesterol is een vetachtige stof die het lichaam zelf aanmaakt en nodig heeft. Zonder cholesterol kan het lichaam niet goed functioneren. Te veel... paginacontent |
|
Maag- darm- en leverziekten Last van winderigheid of obstipatie? Heb je moeite met slikken, maagzuur of andere maag-, darm- en leverkwaaltjes? Het spijsverteringskanaal begint bij de mond, gevolgd door de slokdarm, maag, de twaalfvingerige darm met de uitgangen van de... paginacontent |
|
Longziekten COPD (Chronic obstructive pulmonary disease) is een verzamelnaam voor aandoeningen van de longen en de luchtwegen, zoals chronische bronchitis en longemfyseem. Je herkent COPD aan klachten... paginacontent |
|
Reumatische ziekten Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen. De meest bekende vormen van reuma zijn fibromyalgie, atritis en jicht. Bij jicht hoopt zich teveel urinezuur op in je lichaam. Dit kan neerslaan in je gewrichten en een ontsteking veroorzaken.... paginacontent |
|
Kanker Kanker en de behandeling ervan eisen veel van je lichaam. Tijdens, na en zelfs vóór je behandeling is voeding van belang. Als je met goede voeding je gewicht en conditie op peil weet te houden, kun je de behandeling vaak beter aan en is er minder... paginacontent |
|
Voedselovergevoeligheid Ben je allergisch of gevoelig voor bepaalde voeding? Logisch dat je dan bepaalde voedingsstoffen zult mijden. Toch is het van belang dat je voeding niet te eenzijdig wordt. Aleid en Anna kunnen samen met jou een dieet samenstellen dat er... paginacontent |
|
Lactose-intolerantie Lactose of melksuiker komt, zoals de naam al doet vermoeden, voor in melk en melkproducten. Wanneer je lichaam niet in staat is deze melksuiker af te breken, veroorzaakt dit klachten zoals buikpijn, krampen, diarree, winderigheid en een opgeblazen... paginacontent |
|
Vegetarische voeding Ben je vegetariër of overweeg je vegetarisch te gaan eten? Anna eet ook vegetarisch en kan je een advies op maat geven. Samen kijken we hoe je volwaardig kunt eten en alle voedingsstoffen binnen kunt krijgen die je nodig hebt.oor Maak een... paginacontent |
|
Krijg je kanker van zoetstof? Hier zijn verschillende onderzoeken naar gedaan. Volgens de EFSA (European Food Safety Authority) zijn zoetstoffen veilig bevonden, mits er niet meer van gebruikt wordt dan de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI). Dranken gezoet met suiker,... paginacontent |
|
Is het slim om cholesterolverlagende producten te gebruiken? Nee. Voor cholesterol geldt niet 'hoe lager des te beter'. Cholesterol is namelijk onmisbaar voor de aanmaak van o.a. geslachts- en stresshormonen en vitamine D. Daarnaast is het onderdeel van onze celmembraan en repareert het beschadigde celwanden. Cholesterolverlagende... paginacontent |
|
Hoe krijg ik als vegetariër voldoende voedingsstoffen binnen? Wanneer je vegetarisch eet, is het mogelijk om gezond te eten. Wel zijn er een aantal voedingsstoffen die bij een vegetariër om extra aandacht vragen. Dat zijn: eiwitten, omega-3-vetzuren, vitamine B12 en ijzer. Daarnaast is net als bij niet-vegetariërs... paginacontent |
|
Jan - Minder spuiten "Voor mij had ik mij geen betere diëtiste kunnen treffen: een op en top vakvrouw die vaak meer zorg heeft voor haar patiënt dan de patiënt zelf. Dat was bij mij zeker van toepassing. Aleid... paginacontent |
|
Sylvia - Nooit meer jojoën "Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om de kilootjes kwijt te raken. Zeker als je - net als ik - nogal eens jojoot met je gewicht. Ik ben zuinig op mijn lijf en zocht daarom een verantwoorde manier om af te vallen. Vrienden adviseerden... paginacontent |
|
Nanda - Gewoontes veranderen "Toen ik bij de verpleegkundige op de weegschaal stond, schrok ik echt: 96 kilo! Ik dacht bij mezelf: ‘Dit kan echt niet meer!’. Op het moment dat ik de diëtist belde, ging de knop om en ging ik er helemaal voor. Inmiddels ben ik... paginacontent |
|
Tonnie - 'Nee' leren zeggen "Toen ik in 2009 naar Aleid Gielis Voedingsadvies ging, dacht ik dat ik het nog niet zo verkeerd deed. Anna bevestigde dat. Wel heb ik door haar leren kijken naar de kleine dingen zoals... paginacontent |
|
Leentje - Omgaan met diabetes "Ik heb diabetes, en moest afvallen. Maar dat afvallen lukte niet zo goed. Toen ben ik op een gegeven moment maaltijdvervangers gaan gebruiken. Daarmee viel ik al gauw snel af, had minder insuline nodig en merkte gaandeweg dat insuline en koolhydraten... paginacontent |
|
Ramona - Bewuster eten "In het verleden heb ik al eens een afslankcursus gevolgd bij Aleid Gielis, daar heb ik veel geleerd. Inmiddels heb ik kinderen gekregen en ben ik weer zwaarder geworden. Ik was het beu en... paginacontent |
|
Cramer (huisarts) - Gezond leefpatroon "Bij de huisarts komen mensen met gezondheidsklachten. Vaak is dat vermoeidheid, kortademigheid, weinig conditie en een opgeblazen gevoel. Als huisarts vraag... paginacontent |
|
Broccoli salade Voorgerecht/lunchgerecht, 4 personen, 15 minuten Ingrediënten600 gram broccoli4 eetlepels olijfolie extra vièrge1 eetlepel rodewijnazijn2 theelepels suikerpeper, zout Benodigdheden Snijplank, keuken-/koksmes Stoompan of pan en... paginacontent |
|
Colofon Advies, projectcoördinatie en tekstredactieSprangers CommunicatieKruisstraat 50, Osswww.sprangers.comVormgevingW/CREATIELosplaat 14c, Uden paginacontent |
|
Sperziebonensalade Voorgerecht/lunchgerecht, 2-3 personen, 15 minuten Ingrediënten450 gram sperziebonen2-3 theelepels Franse mosterd2 eetlepels witte wijnazijn7 eetlepels olijfolie, extra vierge1 sjalot, gepeld en fijngehakt½ teen knoflook, fijn geraspt1 eetlepel... paginacontent |
|
Natasja - Loskomen van eten "Een jaar geleden, net voor de winter, vond ik het genoeg. Ik zat op een gewicht van zo’n 105 kilo en schaamde me voor mezelf. Eerlijk is eerlijk, ik geloofde in de tips: 3 x per dag eten, rustig eten, boodschappen doen met een volle maag,... paginacontent |
|
Rode bieten salade Lunchgerecht, 2 personen, 10 minuten Ingrediënten 2 rode bieten, voorgekookt en in stukjes (of uit pot) 1 appel, in stukjes 1 eetlepel honing of agavesiroop sap van 1/2 citroen Snijd de rode bieten en appel in stukjes en meng door... paginacontent |
|
Waldorfsalade Lunchgerecht, 4 personen, 10 minuten Ingrediënten 1 struik bleekselderij, in stukjes gesneden 1 appel (granny smith), in stukjes... paginacontent |
|
Ellen - Eten uit onrust “Na de geboorte van onze jongste zoon Dave woog ik ruim 87 kilo. Bij een lengte van 1.58 meter was dat gewoon niet gezond, niet mooi en niet fijn. Dat merkte ik zelf, dat merkte iedereen. Ik was vaak chagrijnig, boos en moe. Drie keer... paginacontent |
|
Rode bieten hummus Hapje, 10 minuten Ingrediënten 200 gram rode biet, gekookt 100 gram kikkererwten uit blik 1 eetlepel tahin (sesam pasta) of notenpasta of pindakaas 1 teentje knoflook 4 eetlepels olijfolie 2 theelepels honing 1 eetlepel rode wijnazijn... paginacontent |
|
Koolhydraten, de natuurlijke vijand van de afvaller?! Door alle koolhydraatarme diëten zou je haast denken dat je al dik wordt door alleen maar naar koolhydraten te kijken. Over koolhydraten bestaat veel onduidelijkheid. Welke functie hebben koolhydraten?Koolhydraten zijn een belangrijke bron van... paginacontent |
|
Wat is de relatie tussen overgang en (over)gewicht? De overgang – meestal tussen het 40e en 50e levensjaar van de vrouw – is het gevolg van een normale lichamelijke verandering. De eierstokken maken minder oestrogeen en progesteron aan. Ook de productie van testosteron daalt. Hierdoor... paginacontent |
|
Wat is de invloed van (stoppen met) roken op mijn gewicht? Als je om de 30 minuten een sigaret rookt, dan heb je zo’n 140-200 kcal per dag extra nodig. Als je stopt met roken, verklaart dat een gewichtstoename van 1,5 kg. In de praktijk zien we dat mensen gemiddeld zo’n 3-4 kg aankomen.... paginacontent |
|
Gestoofde venkel met tartaartje 2 personen, 30+ minuten Ingrediënten 300 gram aardappel 500 gram venkel 1 stuk appel 1 eetlepel citroensap 100 milliliter appelsap 2 eetlepel vloeibaar vet 2 stuk tartaar Kruiden en smaakmakers: venkelgroen, dragon, peper, peterselie,... paginacontent |
|
Gestoofde pittige spinazie & garnalen 2 personen, 15+ minuten Ingrediënten 80 gram mie 1 stuk ui 1 teen knoflook 1 eetlepel olie 1 theelepel sambal 400 gram diepvries spinazie blokjes 100 milliliter kokosmelk 5% vet 200 gram garnalen Kruiden en smaakmakers: koriander,... paginacontent |
|
Kruidige tomaten met forel 2 personen, 15+ minuten Ingrediënten 300 gram aardappelen 1 stuk rode paprika ½ stuk ui 2 stuk forellen citroensap 2 eetlepel vloeibaar vet 400 gram tomatenblokjes in blik 10 stuk zwarte olijven Kruiden en smaakmakers: basilicum,... paginacontent |
|
Aubergine in tomatensaus met kabeljauw 2 personen, 30+ minuten Ingrediënten 80 gram zilvervliesrijst 1 blik gepelde tomaten 1 teen knoflook 1 eetlepel olie 1 theelepel oregano 1 theelepel rozemarijn 1 stuk citroen Kruiden en smaakmakers: peper, zout Benodigdheden Snijplank,... paginacontent |
|
Curry van bloemkool & kidneybonen 2 personen, 15-30 minuten Ingrediënten 1 teen knoflook 1 stuk ui 1 stuk bloemkool 1 eetlepel olie 1 eetlepel currypasta 100 milliliter groentebouillon 1 blikje kidneybonen 50 milliliter halfvolle yoghurt Kruiden en smaakmakers:... paginacontent |
|
Gegrilde courgette met gehaktballetjes 2 personen, 20 minuten Ingrediënten 300 gram aardappel 500 gram courgettes 2 eetlepel (olijf)olie 200 gram runder gehaktballetjes Kruiden en smaakmakers: verse basilicum, sojasaus, peper Benodigdheden Aardappelschilmes Koekenpan Snijplank,... paginacontent |
|
Gevulde paprikasoep 2 personen, 15-30 minuten Ingrediënten 1 stuk ui 3 stuk paprika ¾ eetlepel vloeibare margarine 1 teen knoflook 6 deciliter bouillon (tablet) 1 eetlepel tomatenpuree 1 stuk prei 1 pot (klein) bruine bonen 100 gram achterham Benodigdheden Snijplank,... paginacontent |
|
Zomergroente met kabeljauw 2 personen, 15-30 minuten Ingrediënten 100 gram wortelen 200 gram snijbonen 100 gram peultjes 1 stuk gele paprika 2 stuk kabeljauwfilet 2 theelepel viskruiden 1 eetlepel olie 1 deciliter droge witte wijn Kruiden en smaakmakers: bieslook,... paginacontent |
|
Bloemkoolsalade met ansjovis 2 personen, 15 minuten Ingrediënten 1 stuk bloemkool 1 teen knoflook 3 stuk ansjovisfilet (glas) 1 eetlepel olijfolie 2 eetlepel azijn 8 stuk olijven (zwart en groen) 2 stuk augurken Kruiden en smaakmakers: basilicum Benodigdheden Snijplank,... paginacontent |
|
Sperziebonen gekookt met kipfilet 2 personen, 30+ minuten Ingrediënten 1 stuk ui 1 teen knoflook 400 gram sperziebonen 200 gram kipfilet 1 eetlepel olie 80 gram zilvervliesrijst 4 deciliter kippenbouillon 1 stuk bosui 1 mespuntje paprikapoeder Kruiden en smaakmakers:... paginacontent |
|
Voorgerechten Maak een keuze uit het menu aan de linkerkant. paginacontent |
|
Hoofdgerechten - vlees Kies een recept uit het menu links. paginacontent |
|
Salades Kies een salade-recept uit het menu links. paginacontent |
|
Nagerechten Maak een keuze uit het menu aan de linkerkant. paginacontent |
|
Hoofdgerechten - vis Kies een recept uit het menu links. paginacontent |
|
Dadelbonbon 25-30 stuks, 10 minuten, (desgewenst +1 uur 'koelkasttijd') Ingrediënten 20 dadels zonder pit 100 gram ongebrande en ongezouten noten Kokosrasp Benodigdheden Keukenmachine Evt. snijplank, keuken- / koksmes Bereiding Doe... paginacontent |
|
Hoofdgerechten - vegetarisch paginacontent |
|
Eenvoudige koolrabisalade 1-2 personen, 15 minuten Ingrediënten400 gram koolrabi of 1 flinke knol1 klontje roomboter (5 gram)1 snufje versgemalen nootmuskaat Kruiden... paginacontent |
|
Tapenade op rauwe biet Amuse, > 8 porties, 20 minuten Ingrediënten1-2 rode bieten450 gram smaakvolle zwarte olijven35 gram kappertjes2 tenen knoflook120 milliliter extra vergine olijfoliezout, versgemalen peperpeterselie BenodigdhedenSnijplank, keuken-/koksmesKeukenmachine... paginacontent |
|
Aardappelsalade 4 personen, 30 minuten, afkoelen Ingrediënten750 gram aardappelen30 gram verse peterselie40 gram sjalot130 milliliter mosterdvinaigrettezout, versgemalen peper BenodigdhedenEvt.... paginacontent |
|
Mosterdvinaigrette 5 minuten Ingrediënten120 milliliter extra vergine olijfolie3 eetlepel goede wijnazijn1 volle theelepel grove mosterd of dijonmosterd1 sjalotzout en versgemalen peper BenodigdhedenSnijplank, keuken-/koksmesPureerstaaf of blender Bereiding Hak... paginacontent |
|
Dressings Kies een dressing uit het menu links. paginacontent |
|
Krokante groente 4 personen, 30 minuten Ingrediënten2 middelgrote bieten (250 gram)2 paginacontent |
|
Bijgerechten Kies een bijgerecht uit het menu links. paginacontent |
|
Geroosterde venkel met sinaasappel 4 personen, 30 minuten Ingrediënten1 grote venkelknol (450 gram)2 navelsinaasappels1 ui3 eetlepel extra vergine olijfolie1 eetlepel verse of 1 theelepel gedroogde rozemarijn240 milliliter (vers geperst) sinaasappelsapzout, versgemalen peper BenodigdhedenSnijplank,... paginacontent |
|
Gebakken spruitjes 4 personen, 15 minuten Ingrediënten 300 gram spruitjes 1 klontje boter 2 tenen knoflook 1 takje tijm 1 rode peper 1 citroen Benodigdheden Snijplank, keuken-/koksmes Grote pan Keukenmachine Rasp of paginacontent |
|
Kruidige zalmfilet 4 personen, 15 minuten, 15 minuten wachttijd, 20 minuten oventijd Ingrediënten500 gram zalmfiletolijfoliemespunt venkelzaadmespunt milde paprikapoeder2 takjes platte peterselie2 takjes dillezout, peper1 citroen BenodigdhedenSnijplank,... paginacontent |
|
Hapjes Maak een keuze uit het menu aan de linkerkant. paginacontent |
|
Gegrilde driebonensalade 4 personen, 30 minuten Ingrediënten 1 blik kikkererwten (400 gram, 265 gram uitlekgewicht) 1 blik kidneybonen (400 gram, 265 gram uitlekgewicht) 800 gram sperziebonen 200 gram zoete aardappel 1 grote rode uit 2,5 centimeter gember 1... paginacontent |
|
Bieten-avocadosalade 2 personen, 15 minuten Ingrediënten 2-3 voorgekookte bieten 1 rijpe avocado 1 kleine rode ui 5 eetlepels citroenvinaigrette 1 theelepel gedroogd dragon Benodigdheden Snijplank,... paginacontent |
|
Citroenvinaigrette voor 180 milliliter, 5 minuten Ingrediënten 60 milliliter versgeperst citroensap 120 milliliter olijfolie 1 grote sjalot zout, peper Benodigdheden Snijplank, keuken-/koksmes Citroenpers Maatbeker Blender Bereiding Pers... paginacontent |
|
Hoe donkerder het brood, hoe gezonder?! Regelmatig maken we mee, dat cliënten met de beste bedoelingen zo donker mogelijk brood kopen. Maar is donker ook daadwerkelijk gezonder?! Behalve bij roggebrood, dat van nature donker is, ontstaat een donker kleurtje door een toevoeging.... paginacontent |
|
Verzadigd vet verkeerd?! ‘Verzadigd vet en cholesterol zijn ten onrechte aangewezen als hoofdschuldigen van onze welvaartsziekten’ aldus Frits Muskiet. Het Voedingscentrum roept al jaren dat ‘verzadigd vet verkeerd, en onverzadigd vet oké is’.... paginacontent |
|
Brownie met cranberry's (glutenvrij) 30 personen, 1 uur 45 minuten (voornamelijk wachten) Ingrediënten 225 dadels, ontpit 100 gram cranberry's 9 eetlepel cacaopoeder 60 milliliter kokosolie 125 gram agavesiroop 2 kopjes kikkererwten, gaar 4 stuk ei 1/2 theelepel bakpoeder 1... paginacontent |
|
Mango & spinazie salade Bijgerecht, 2 personen, 15 minuten Ingrediënten 1/2 mango 2 eetlepel balsamicoazijn 100 gram verse spinazie olijfolie peper Benodigdheden Keuken- of koksmes/snijplank Slakom Bereiding Snijd de mango in stukjes en doe met... paginacontent |
|
Geitenkaastaart 12 personen, 45 minuten Ingrediënten 5 vellen hartige taartdeeg 1 stuk courgette 2 stuk winterpeen 2 eetlepel olijfolie 1 theelepel kerriepoeder 1 theelepel ketoembar 5 eetlepel magere kwark 60 gram verse geitenkaas zout, peper Benodigdheden Keuken-... paginacontent |
|
Geroosterde banaan 4 personen, 10 minuten Ingrediënten 4 net rijpe bananen kokosrasp Benodigdheden BBQ Prikkertjes Bereiding Leg de bananen in de schil op de barbecue. Keer regelmatig tot de schil donker van kleur is. Pel één reep schil van... paginacontent |
|
Geroosterde ananas 4-6 personen, 10 minuten Ingrediënten1 verse ananas muntblaadjes BenodigdhedenKeuken-/koksmes, snijplank Bereiding Verwijder de schil en de harde kern van de ananas. Snijd het vruchtvlees in lange dikke repen. Rooster de ananasrepen... paginacontent |
|
Gepofte appels 4 personen, 20 minuten Ingrediënten4 kleine appels met schil (bosbessen)jam BenodigdhedenAppelboorAluminiumfolieEetlepelBarbecue Bereiding Verwijder de appelkernen met een appelboor. Zet de appels op een groot, dubbel stuk... paginacontent |
|
Salade met kappertjesdressing 2 personen, 15 minuten Ingrediënten 1 kropje rode sla 1/2 komkommer 1 plak bacon 3 takjes peterselie 1 eetlepel kappertjes 1/2 eetlepel azijn Benodigdheden Snijplank, keuken-/koksmes Koekenpan Bereiding Maak de sla schoon,... paginacontent |
|
Brownie met courgette (glutenvrij) 12 stukken, 1 uur (voornamelijk wachten) Ingrediënten 250 gram dadels, ontpit 100 gram amandelmeel 75 gram cacaopoeder 100 gram courgette, geschild 2 eieren 200 gram kokosolie snufje zout 1/2 theelepel bakpoeder Benodigdheden Keukenmachine Maatbeker Kom Ovenschaal Bakpapier Bereiding Week... paginacontent |
|
Sinaasappeltaart (glutenvrij) Ingrediënten 2 sinaasappels3 eieren180 gram oersuiker1 eetlepel bakpoeder300 gram amandelmeel ½ deciliter agavesiroop250 gram mascarpone2 limoenen Benodigdheden Keukenmachine Maatbeker Kom Ovenschaal Bakpapier Bereiding Kook... paginacontent |
|
Wat is natuurvoeding? Iemand die eet volgens natuurvoeding vindt het belangrijk om te weten hoe het voedsel is geproduceerd. Op basis daarvan kan hij / zij een bewuste keuze maken, waarbij de nadruk ligt op de volgende principes: vers, puur (zonder kunstmatige... paginacontent |
|
Paola - Geen pillen maar voeding "Na een operatie werd jaarlijks mijn bloed gecontroleerd. 4 jaar geleden had ik een te hoog cholesterol. Dit werd jaarlijks iets hoger. De huisarts wilde medicijnen voorschrijven, maar dat wilde ik niet. Ik dacht gezond te eten en op eigen... paginacontent |
|
Ine - Gezonde darmen "Vorig jaar kreeg ik erge buikpijn met koorts. Het was diverticulitis*. Het was zo erg dat de huisarts dacht dat de darm zou "springen" en me naar het ziekenhuis stuurde waar ik een dag opgenomen ben. Eerst moest ik een laxeermiddel innemen,... paginacontent |
|
Linzensalade (gluten- en zuivelvrij) Lunchgerecht, 4 personen, 45 minuten Ingrediënten 100 gram linzen, rauw (bijv. belugalinzen) 100 gram quinoa, rauw (of boekweit of gierst) 50 gram noten, grof gehakt (bijv. amandelen of pijnboompitten) 4 vijgen, in stukjes (of... paginacontent |
|
Boterbonenpaté met zongedroogde tomaten en cashewnoten Hapje, 6-8 personen, 20 minuten (+ enkele uren wachttijd) Ingrediënten 125 gram cashewnoten, gezouten 1 eetlepel olijfolie zout en peper 50 gram zongedroogde tomaten 1 kleine rode ui 2 teentjes knoflook 1 theelepel tijm, gedroogd 1... paginacontent |
|
Glutenvrij - Een hype of zinvol? Gluten is een eiwit dat in de meeste graansoorten voorkomt. Tarwe, spelt, rogge, gerst en kamut bevatten wel gluten. Maïs, rijst, quinoa, boekweit, teff en amarant zijn glutenvrij. Haver kan ‘verontreinigt’ zijn met gluten. Glutenallergie,... paginacontent |
|
Brood: hoe (on)gezond is dat nou echt? Regelmatig waait er een hype uit Amerika over. Een broodvrij leven is er één van. Jammer genoeg ontbreekt het een hype altijd aan de nuance. Brood, daar zit wat in! Wat zit er eigenlijk in?Om brood te kunnen maken, heb je maar vier ingrediënten... paginacontent |
|
Ontbijtvariaties Maak een keuze uit het menu aan de linkerkant. paginacontent |
|
Gierstpap (glutenvrij) 3-4 Porties, 10 minuten Ingrediënten1 Kop gierstkorrels2 ½ Kopjes vocht*3 Stuks vijgen, gedroogd3 Stuks pruimen, gedroogdSpecerijen naar smaak**Benodigdheden Snijplank, keuken-/koksmes Kookpan Bereiding Halveer de vijgen en pruimen... paginacontent |
|
Havermoutpap 3-4 Porties, 10 minutenIngrediënten1 Kopje havermout, grof4 Kopjes vocht*2 Stuks vijgen, gedroogd2 Stuks abrikozen, gedroogdSpecerijen naar smaak** Benodigdheden Snijplank, keuken-/koksmesKookpan Bereiding Zet de vlokken met het... paginacontent |
|
Tomaat mozzarella torentje 4 personen, 15 minuten Ingrediënten 2 grote tomaten 1/2 courgette 1/2 aubergine 1 bol mozzarella 8 theelepels pesto 1 eetlepel pijnboompitten 1 teen knoflook 4 eetlepels olijfolie Basilicum Peper BenodigdhedenSnijplank, keuken-/koksmesGrillpan Koekenpan Bereiding Hak... paginacontent |
|
Annet - Glutenvrij én lekker eten "In eerste instantie kwam ik bij Anna omdat ik iets te zwaar was. Van de huisarts moest ik een paar kilo afvallen. Met de hulp van Anna is dat ook gelukt en ik voelde mij gezonder en... paginacontent |
|
Linda - Geen buikpijn meer Al een hele tijd had ik last van buikpijn, totdat ik in mei 2015 naar Anna ging. Ik had bij de huisarts een allergie test laten doen en daar kwam uit dat ik lactose intolerantie had... paginacontent |
|
Elly - Drie oorzaken van onnodig eten Mijn diëtist noemde mij drie oorzaken die zorgen voor het onnodig gaan eten: verveling, vermoeidheid en spanning. Dat hangt op de ijskastdeur. Ervaring leert: dit is echt zo. Met de ijskastklink in de hand en zeker van plan 'iets lekkers' te... paginacontent |
|
Verminderde nierfunctie Onze nieren spelen een belangrijke rol in ons lichaam. Zo verwijderen ze bijvoorbeeld afvalstoffen, regelen ze de zout-/vochtbalans en bloeddruk en maken ze hormonen aan. Als de nieren niet goed werken dan kan dat ingrijpende gevolgen hebben.... paginacontent |
|
Zoutwijzer De Zoutwijzer helpt u om inzicht te krijgen in het zoutgehalte van alledaagse producten. nieuwsnaam |
|
Hartfalen, post HBO cursus Hartfalen heeft grote invloed op het dagelijkse leven van de patiënt. Het is een chronische aandoening die de patiënt zijn verdere leven vergezelt. nieuwsnaam |
|
Niet bewegen tweede doodsoorzaak Roken is doodsoorzaak nummer 1 in de Westerse wereld. Niet bewegen staat op nummer 2. ‘Van alle doden per jaar in de rijke landen is 16 procent het gevolg van een zittend bestaan’ zo schrijft de Telegraaf in april 2011. nieuwsnaam |
|
Wat weet Oss over brood en vleeswaren? Een aantal weken geleden hebben we in samenwerking met Kaatje Jans en De Bakkers Lamers een prijsvraag uitgeschreven. Meer dan 160 mensen deden mee. nieuwsnaam |
|
Vitamine D: voor niet iedereen voldoende! Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om voldoende vitamine D met de voeding en via zonlicht binnen te krijgen. In dit artikel lees je meer over het belang van voldoende vitamine D en over bevolkingsgroepen die extra vitamine D nodig hebben. nieuwsnaam |
|
Voeding en diabetes, post HBO cursus Anna heeft recent de 4-daagse cursus gevolgd en zich verdiept in de nieuwste inzichten bij diabetes mellitus, dieettechnische eisen, psychosociale aspecten, huidige medicatievormen en de interactie met het voedingsadvies. nieuwsnaam |
|
2x2 campagne 2 ons groente en 2 stuks fruit elke dag. nieuwsnaam |
|
Direct naar de diëtist Vanaf 1 augustus is de diëtist direct toegankelijk. nieuwsnaam |
|
Iedereen een diëtist Ook op de diëtist wordt bezuinigd. nieuwsnaam |
|
Test: Geef jij het goede voorbeeld? Het Voedingscentrum heeft onder de noemer ‘Na aapje’ een nieuwe actie gelanceerd. nieuwsnaam |
|
Het regent bijna nooit Ga jij ook niet op je fiets naar het werk omdat het veel te vaak regent? nieuwsnaam |
|
De Nationale Vezelweken ‘U eet te weinig vezels. Tenminste, de kans daarop is bijzonder groot. Circa 90% van de Nederlandse bevolking krijgt te weinig vezels binnen.' nieuwsnaam |
|
Het basispakket slankt af - dieetadvisering als afvaller Op 8 juni zijn we overvallen door de maatregel van Minister van VWS, Edith Schippers: dieetadvisering wordt uit de basisverzekering geschrapt. nieuwsnaam |
|
Ervaringen met Aleid en Anna Op deze website staat weer een nieuw ervaringsverhaal van één van onze cliënten. Dit keer is Natasja Geitel aan het woord. nieuwsnaam |
|
Ontdekt bij de biologische winkel Trek in een verantwoord tussendoortje? Kies dan voor rijstwafels van spelt en kamut. nieuwsnaam |
|
Bloemkool en appels tegen beroerte 'Het eten van witte groenten en fruit, zoals appels, peren en bloemkool, kan de kans op een beroerte met de helft verminderen.' Dit valt in de november-editie van de Consumentengids te lezen. nieuwsnaam |
|
Tailleomtrek voorspeller sterfterisico Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu stelt dat de tailleomtrek een voorspeller is van kans op overlijden aan hartziekten bij ouderen. nieuwsnaam |
|
Eigen schuld, dikke bult! Minister Schippers bezuinigt dieetadvisering weg uit het basispakket. nieuwsnaam |
|
Keurmerken slaan de plank mis Er zijn veel keurmerken in omloop met als doel om de consument te helpen bij zijn of haar productkeuze. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders echter niet weten waar de keurmerken voor staan. nieuwsnaam |
|
Vergoedingen dieetadvisering 2012 In 2012 verdwijnt de diëtist uit het basispakket. Dat betekent dat de diëtist ook niet meer onder de verplichte eigen bijdrage van 220,- euro valt. nieuwsnaam |
|
Diep: begrijpelijke informatie over diabetes type 2 DIEP is dé website die mensen met diabetes type 2 helpt om hun diabetes zelf te managen. nieuwsnaam |
|
Motiverende gespreksvoering, post HBO cursus Gedragsverandering is vaak het resultaat van een langzaam en moeizaam proces. Motiverende gespreksvoering helpt de cliënt bij het verhelderen van tegenstrijdige gevoelens ten opzichte van het te veranderen gedrag. nieuwsnaam |
|
Noten zijn waanzinnig gezond Blij zijn we met dit artikel uit de december/januari-editie van het magazine 'Genoeg'. nieuwsnaam |
|
Zien eten weten Ontdekt: leuk en handig boekje! nieuwsnaam |
|
Dierenvriendelijk ei? Eieren zitten boordevol goede voedingsstoffen. Volgens het Voedingscentrum passen 3 eieren per week in een gezond en gevarieerd voedingspatroon. nieuwsnaam |
|
Proud2Bme Proud2Bme is een website die informeert over eetproblemen en eetstoornissen. nieuwsnaam |
|
Even voorstellen Op dit moment is geen stagiaire in de praktijk aanwezig. nieuwsnaam |
|
Samen op consult? Dat mag! Wil je graag samen met je partner, kind of vriend(in) aan de slag? Samen op consult, dat mag! nieuwsnaam |
|
Ervaringen met Aleid en Anna Op deze website staat weer een nieuw ervaringsverhaal van één van onze cliënten. Dit keer is Ellen Hasselman aan het woord. nieuwsnaam |
|
Als je ouder wordt, wordt beweging nóg belangrijker Juist voor ouderen is gezien de leeftijd en kans op ziektes een goede leefstijl erg belangrijk. nieuwsnaam |
|
Vergoedingen 2012 De diëtist staat volop in het nieuws omdat dieetadvisering uit het basispakket is geschrapt. nieuwsnaam |
|
Aleid Gielis Voedingsadvies actief op social media Sinds kort zijn we vanuit onze praktijk ook actief op social media. Helemaal van deze tijd! nieuwsnaam |
|
Poep als medicijn Je darmbacteriën spelen een belangrijke rol bij hoe je in je vel zit. nieuwsnaam |
|
Vlees van de toekomst Hoe gaan we de groeiende wereldbevolking in de toekomst van vlees voorzien? nieuwsnaam |
|
Gratis inzicht in voeding Vind je het fijn om voedingsmiddelen online te vergelijken? nieuwsnaam |
|
Cholesterolverlagende producten onder vuur Becel pro-activ wordt aangevallen door de 'voedselwaakhond' Foodwatch. nieuwsnaam |
|
Jongeren: Doe de eettest! Zorg je goed voor jouw lichaam? Doe de test om er achter te komen. nieuwsnaam |
|
Nieuw recept: zalm met pesto Heb je zin in een gerecht met vis en je weet niet goed wat?! nieuwsnaam |
|
Pinke boterham Heb jij al eens eerder een pinke boterham gehad? nieuwsnaam |
|
Kun jij koken?! In de praktijk merken we regelmatig dat cliënten het lastig vinden om snel een gezonde en lekkere maaltijd klaar te zetten. nieuwsnaam |
|
De relatie tussen roken en gewicht ‘Roken is slecht voor de gezondheid. Overgewicht ook.’ Ben je een roker en durf je niet te stoppen met roken omdat je bang bent om aan te komen? nieuwsnaam |
|
Diabetes - Het sneeuwbaleffect In dit nieuwtje vind je een overzicht van de meest voorkomende complicaties bij diabetes, en wat je daar aan kunt doen. nieuwsnaam |
|
Eten met aandacht Ken je dat: Je hebt de zak chips al op voordat je er erg in hebt?! nieuwsnaam |
|
Kun jij slapen en zitten tot maar 23,5 uur beperken?! Dokter Mike Evans legt op een ludieke wijze uit hoe je preventief aan je gezondheid kunt werken. nieuwsnaam |
|
Zoete traktatie Ben jij een koekiemonster? Dan lees gauw verder! nieuwsnaam |
|
Natuurlijke zoetstof zonder calorieën Wat maakt stevia zo aantrekkelijk voor je? Het bevat geen calorieën en koolhydraten en is toch zoet! Mooi voor mensen met diabetes omdat het de bloedsuikerspiegel niet laat stijgen! nieuwsnaam |
|
Zijn koolhydraten dikmakers? Ben jij ook zo bang voor koolhydraten? nieuwsnaam |
|
Zuivel helpt bij afvallen ‘Zuivel vermijden als je wilt afvallen, is een heel slecht idee. Zuivel laat namelijk gunstige effecten zien op gewichtsverlies.’ volgens prof.dr. Arne Astrup van de Universiteit van Kopenhagen. nieuwsnaam |
|
Overgang en (over)gewicht Heb jij te maken met de overgang en vraag je je af wat de invloed ervan is op je gewicht? nieuwsnaam |
|
Gratis informatiemarkt Sterrebos Vrijdag 1 juni van 9.00-11.00 uur en van 14.00-16.00 uur wordt informatie gegeven over gezonde voeding, sporten in de buurt en diabetes. En wij zijn ook daarbij! nieuwsnaam |
|
Hoe voorkom ik 'oranjekilo's'? Zit je al in de startblokken voor het EK 2012?! Betekent dat voor je drank en hapjes en vind je het tevens belangrijk om toch op gewicht te blijven? nieuwsnaam |
|
Roken en gewicht(stoename) Durf jij niet te stoppen omdat je niet aan wilt komen? nieuwsnaam |
|
Elke maand recepten op de website Vanaf nu zijn er maandelijks nieuwe recepten op de website te vinden. nieuwsnaam |
|
Zijn voedingsclaims zinvol? Je staat in de winkel voor het koelvak en de claims vliegen je om de oren. Denk aan 'verlaagt cholesterol aanzienlijk', '70% minder verzadigd vet dan roomboter, 'extra calcium', 'light' enzovoorts... nieuwsnaam |
|
Snel, makkelijk & lekker Vind je het belangrijk om een lichte en lekkere maaltijd binnen de kortste tijd op tafel te zetten? nieuwsnaam |
|
Juli: Nieuwe recepten online! Vanaf vandaag zijn weer nieuwe recepten beschikbaar. nieuwsnaam |
|
Buurman & buurman en hun afvalrace Wat zou je doen als je van klei was en toch wilt afvallen?! nieuwsnaam |
|
Afvallen met voedingsdagboek Wil je afvallen? Een voedingsdagboek bijhouden helpt. nieuwsnaam |
|
Alcohol & koolhydraten bij diabetes Ben je niet vies voor een borreltje en lust je wel een pilsje? Wat doet alcohol met de bloedsuikerspiegel? nieuwsnaam |
|
Augustus: 7 + 1 recept online! Ook voor de maand augustus zijn er weer volop lekkere, gezonde en gemakkelijke maaltijden op onze website te vinden. nieuwsnaam |
|
Dagelijks bewegen beschermt je hart 'Fanatiek sporten is niet eens nodig.' Maar beweeg je wel voldoende? nieuwsnaam |
|
Mythe van de geboren winnaar Succesvol zijn en talent hebben, we nemen vaak aan dat dit een kwestie van de juiste genen is. Maar het zijn strategieën die tot succes leiden. nieuwsnaam |
|
Chocolade verlaagt bloeddruk Is dat niet een keer goed nieuws?! nieuwsnaam |
|
Leren niet te genieten Amerika heeft het ontdekt: 'Obesitas kan worden opgelost door vroeg te leren niet te genieten van ongezonde voeding.' nieuwsnaam |
|
Soepje advocaatpeer?! Avocado, ook wel advocaatpeer genoemd, zit vol met vitamines en goede vetten. nieuwsnaam |
|
Over navelstaren gesproken... 'Onze blik is kortzichtig gericht op het eigenbelang, op de korte termijn.' nieuwsnaam |
|
Beating Overeating - leuk filmpje! Hoe komt het nou dat we soms niet genoeg hebben aan één stukje chocola maar meteen de hele reep willen veroberen? nieuwsnaam |
|
'Dat u dik bent, ligt aan u zelf!' ‘Kun je mensen trek geven door bepaalde emoties op te wekken, of door ze in een bepaalde omgeving te brengen’? Ja! nieuwsnaam |
|
Met de diëtist ben je goedkoper uit Dieetadvies verbetert de gezondheid waardoor ziekenhuis- en medicijnenkosten worden verminderd of uitgesteld. Dus met andere woorden: met een diëtist ben je goedkoper én gezonder uit! nieuwsnaam |
|
Dadelbonbon - verrukkelijk lekker Zin in iets lekkers? nieuwsnaam |
|
2013: iedereen kan weer naar de diëtist Goed nieuws voor cliënt en diëtist!! nieuwsnaam |
|
Checklist vegetarische maaltijd Wil je wat minder vlees eten of vind je vegetarisch eten gewoon lekker? nieuwsnaam |
|
Vet (verminderen) doet afvallen! Vet blijkt toch de meest effectieve stof te zijn om af te vallen!! nieuwsnaam |
|
Dieetadvisering weer terug in de basis De heropname van dieetadvisering in het basispakket is definitief. nieuwsnaam |
|
Vaar niet blind op het Vinkje In de supermarkt zijn sinds kort twee nieuwe logo's te vinden: het groene Vinkje (gezondere keuze) en het blauwe Vinkje (bewuste keuze). nieuwsnaam |
|
Pepernoten met oerzoet Wil je snel iets lekkers in elkaar zetten wat bij deze tijd van het jaar past? nieuwsnaam |
|
Geurloze of stinkwinden Wist je dat de geur van een wind kan aangeven wat er dwars zit? nieuwsnaam |
|
Kerstmenu 2012 online Vind je het ook zo moeilijk om een kerstmenu te verzinnen?! nieuwsnaam |
|
Twijfel je (nog) over een afspraak? Kijk dan wat cliënten over Aleid Gielis Voedingsadvies zeggen. nieuwsnaam |
|
Goede vetten en prachtige kleuren Er staan nieuwe kleurrijke en vooral smaakvolle en gezonde recepten op de website. nieuwsnaam |
|
Voeding voor koukleumen Gisteren vroeg een cliënte zich af wat ze met voeding kan doen om het in de winter niet altijd zo koud te hebben. nieuwsnaam |
|
Nieuwe stagiaire: Elien Verhoeven Beste cliënt, Graag stel ik me aan u voor. Ik ben Elien Verhoeven. nieuwsnaam |
|
Twee vliegen in één klap 'Speedcleaning' is ideaal om niet meer tijd dan nodig aan het schoonmaken te besteden en calorieën te verbranden. nieuwsnaam |
|
De boodschap kan maar beter helder zijn! Brandon vertelt (vanaf 1 minuut 12 seconden) over voeding. nieuwsnaam |
|
Dieetadvies weer vergoed Vanaf januari worden maximaal 3 behandeluren per kalenderjaar vergoed. nieuwsnaam |
|
Back to the start Dit is een prachtige reclame, bedacht door een fast food keten (!) nieuwsnaam |
|
Kans op (sterfte aan) kanker verlagen? Het lijkt wel oude koek maar... nieuwsnaam |
|
Brood, daar zit wat in Vaak koopt men een zo donker mogelijk brood want dat is gezond. Maar is dat ook zo?! nieuwsnaam |
|
Wat beweging met je lichaam doet Dat onvoldoende beweging doodsoorzaak nummer 2 is, haalde een tijdje de krantenkoppen. nieuwsnaam |
|
‘Van suikerhoudende dranken word je dik’ Eén glas sinaasappelsap levert evenveel suiker als één glas cola: namelijk 5 suikerklontjes. nieuwsnaam |
|
Dierlijk versus plantaardig De wereldbevolking groeit en de vraag naar vooral dierlijke producten stijgt. nieuwsnaam |
|
Smullen: brownie met cranberry's Verrassend anders en super lekker! nieuwsnaam |
|
Snoeperijen voor de BBQ We blijven optimistisch wat betreft het weer. nieuwsnaam |
|
Lactose-checker Kun je niet goed tegen lactose (melksuiker)? nieuwsnaam |
|
Eetdagboek op je mobiel Eindelijk: Het Voedingscentrum heeft de Eetmeter app uitgebracht. nieuwsnaam |
|
Zomertijd: saladetijd! Niets is lekkerder dan een verse knapperige salade tijdens de warme zomeruren. nieuwsnaam |
|
Kookworkshops Al sinds een tijdje geven we kookworkshops. Deze vinden maandelijks plaats. nieuwsnaam |
|
Kookworkshop 'Eenpansgerechten' A.s. woensdag gaan we met z'n allen in een pannetje roeren. nieuwsnaam |
|
Waarom je beter geen plastic flessen meer kunt kopen! Vind je gezondheid en het milieu belangrijk? nieuwsnaam |
|
Nieuw recept: rode bietensoep Succes is gegarandeerd met dit recept! nieuwsnaam |
|
Diabetes zelf in de hand Dit is een duidelijke website voor diabetes-patiënten met een verstandelijke beperking, hun begeleiders en mantelzorgers. nieuwsnaam |
|
Aleid Gielis Voedingsadvies in de krant! Vanaf deze maand verschijnt er elke maand een boeiend artikel. nieuwsnaam |
|
Anna is Vitaliteitscoach Anna werkt als docent Gewichtsconsulent voor Sonnevelt Opleidingen. nieuwsnaam |
|
Workout voor de TV Julia Kang laat zien hoe je gemakkelijk bij de TV je spieren en uithoudingsvermogen kunt trainen. nieuwsnaam |
|
Lezing - De geheimen van suiker Onze voeding levert dagelijks zo'n 125 gram suiker per persoon. Zo'n 100 jaar geleden was dat maar 30 gram per persoon per dag. nieuwsnaam |
|
Stemmetjes in je hoofd Meijke van Herwijnen weet wel raad met de stemmetjes in je hoofd die je tegenwerken bij je goede voornemens. nieuwsnaam |
|
Lepeltje Liefde Heb je (kook)inspiratie nodig? nieuwsnaam |
|
Thee zonder suiker?! Weet je zeker dat je thee zonder suiker drinkt?! nieuwsnaam |
|
Ook eiwitrijk dieet is slecht 'Eerst moesten we zo min mogelijk vet eten, en zo min mogelijk calorieën. Daarna moesten we de koolhydraten schrappen. En nu is er weer slecht nieuws over eiwitten.', valt in de nrc next van afgelopen maandag te lezen. nieuwsnaam |
|
Suiker: het witte gif!? Suiker is niet goed voor je. Dat wist je vermoedelijk al. nieuwsnaam |
|
De gevaren van suiker Boele Ytsma praat over suiker en wat het doet in ons lichaam. nieuwsnaam |
|
Het beste dieet 'Wat is het meest gezonde dieet ter wereld'? Onderzoekers van Yale University hebben een poging gewaagd om deze vraag te beantwoorden. nieuwsnaam |
|
Geef je darmflora een boost Er is een eenvoudige manier om je darmflora te 'voeden': namelijk door het eten van gepekelde groenten. nieuwsnaam |
|
Wat is nu écht gezond eten? Gezonde voeding is een spannend onderwerp. Voedingsadviezen lijken met de dag te veranderen en mensen hollen van de ene naar de andere trend, gewoon omdat ze het zelf niet meer weten. nieuwsnaam |
|
WK voetbal 2014: bitterballen en bier Zit je al in de startblokken voor morgen?! Is de WK voor jou ook één groot feest? Vrees je tegelijkertijd dat de kilo’s eraan zullen vliegen!? Dat hoeft niet! Met een beetje planning en organisatie kun je genieten, feesten én op gewicht... nieuwsnaam |
|
Slank blijven tijdens de knotsgekke WK-weken Het is een kunst om te genieten en op gewicht te blijven tijdens de WK voetbal. nieuwsnaam |
|
Afvallen tegen opvliegers Veel vrouwen in de overgang hebben te maken met opvliegers. nieuwsnaam |
|
Lezing 'Superfood! Super gezond?' Gojibessen, chiazaadjes en tarwegras liggen nu ook in de schappen van de supermarkt en drogist te lonken. Maar wat is het nu eigenlijk en wat kun je daarmee? nieuwsnaam |
|
De lekkerste manieren om meer groente te eten Voor prachtige plaatjes van eten en de bijbehorende recepten nieuwsnaam |
|
Recept: brownie met courgette Deze overheerlijke brownie is 1.000 maal gezonder dan elke brownie uit de supermarkt of uit een pakje. nieuwsnaam |
|
Recept: sinaasappeltaart (glutenvrij) Anna houdt van kokkerellen en bakken. Vandaag heeft ze genoeg tijd gehad om een heerlijke taart te bakken (en een stuk te eten). nieuwsnaam |
|
Paola gaat voor gezonde voeding De huisarts wilde Paola pillen voorschrijven voor haar te hoge cholesterol. nieuwsnaam |
|
Korte cursus: gezonder eten & afvallen In 5 bijeenkomsten wordt er gezamenlijk aan het behalen van je doelstelling gewerkt. nieuwsnaam |
|
Het ervaringsverhaal van Ine Ine heeft veel baat gehad bij het veranderen van haar voedingspatroon. nieuwsnaam |
|
Voeding en sportprestaties Afgelopen week heeft student Journalistiek Tim van Rodijnen Aleid en Anna geïnterviewd over voeding en de relatie met sportprestaties. nieuwsnaam |
|
Lezing 'De geheimen van suiker' Aleid geeft a.s. donderdag een boeiende lezing over 'De geheimen van suiker'. nieuwsnaam |
|
Je wordt niet dik tussen Kerst en Oud & Nieuw maar tussen Oud & Nieuw en Kerst Zo is het maar net! Aleid en Anna wensen je fijne feestdagen en het beste voor 2019! nieuwsnaam |
|
Wil ik naar de dokter, of ga ik naar de boer? 'Overgewicht, zwaarlijvigheid, diabetes, hart- en vaatproblemen, de toename van darmziektes: voeding speelt een belangrijke rol bij al deze steeds meer om zich heen grijpende verschijnselen […].’ nieuwsnaam |
|
Verrassend lekker en gezond koken Anna geeft een inspirerende kookworkshop vanuit de Volksuniversiteit Oss. nieuwsnaam |
|
Kookworkshop: Nog enkele plaatsen vrij Volgende week woensdag, 11 februari 2015, geeft Anna een kookworkshop voor de Volksuniversiteit Oss. nieuwsnaam |
|
Carnaval: de tijd van het jaar waarin alles kan en mag!? Hoe kom je nou de carnaval door zonder een paar kilo zwaarder te worden?! nieuwsnaam |
|
Minderen met snoep en alcohol Na Carnaval vindt er volgens de traditie de vastentijd plaats. Het is helemaal zo gek nog niet om dan te ‘minderen’ met snoep en alcohol en soberder te eten. nieuwsnaam |
|
Jinek over superfoods Afgelopen dinsdag pratte Jinek o.a. met topkok Pierre Wind over superfoods. nieuwsnaam |
|
Boekentip: Koken met restjes Daisy Scholte en Jill Overmaat schrijven over 'Koken met restjes is leuk!'- '500 tips om voedselverspilling te voorkomen'. nieuwsnaam |
|
Boekentip: BioBudget - Meer met minder Wederom een boek waar wij enthousiast over zijn. nieuwsnaam |
|
De focus op calorieën De focus op calorieën gaat voorbij aan een belangrijke factor die meespelt bij gewichtsbeheersing: verzadiging! nieuwsnaam |
|
Glutenvrij - Een hype of zinvol? Bij de rubriek van de veelgestelde vragen geven we nu ook antwoord nieuwsnaam |
|
De waarde van voeding Voeding beïnvloedt je gezondheid. Door gezond te eten, voel je je beter, voorkom je ziekten en versnel je het herstel tijdens of na ziekte. nieuwsnaam |
|
De gevaren van maagzuurremmers Oprispingen van maagzuur, we hebben er allemaal weleens last van. In de meeste gevallen is het onschuldig. Echter, wanneer het regelmatig voorkomt, kan brandend maagzuur behoorlijk wat klachten geven. nieuwsnaam |
|
(W)eetjes over eten Is zoete aardappel wel zo gezond? Crash dieet: waarom niet en wat dan wel? Voedingsadviezen bij jicht. Deze en nog veel meer onderwerpen worden belicht door natuurgeneeskundige Rineke Dijkinga. nieuwsnaam |
|
Smaakversterkers: De harde waarheid Ken je dat? Je hebt lekkere trek in wat chips, maar die zak moet leeg. Je eet bij het Wok-restaurant, maar voelt je daarna veel te vol en niet zo lekker. Je neemt om 4 uur ‘s middags een Cup-a-Soup. Even een oppepper, maar als je thuiskomt... nieuwsnaam |
|
Lezing De geheimen van suiker Op woensdag 22 juni 2016 geeft Aleid om 19.30-21.30 uur een lezing over de geheimen van suiker. Je kunt je inschrijven via de website van de Volksuniversiteit... nieuwsnaam |
|
Lezing 'Superfood! Super gezond?' Gojibessen, chiazaadjes en tarwegras liggen nu ook in de schappen van de supermarkt en drogist te lonken. Maar wat is het nu eigenlijk en wat kun je daarmee? nieuwsnaam |
|
Nieuwe rubriek op de website De website is verrijkt met een nieuwe rubriek: kookworkshops. nieuwsnaam |
|
Tip v/d mnd: zoetstoffen,slankmakers! Boerenkool,superfood! Van zoetstoffen word je slank! Boerenkool is een superfood. nieuwsnaam |
|
Huisarts over het belang van onbewerkte voeding Wat een leuk artikel! nieuwsnaam |
|
Kookworkshop woensdag 12 augustus 2015 Wil je verrassend lekkere en gezonde gerechten in een handomdraai op tafel zetten? nieuwsnaam |
|
Verrassend lekker en gezond koken! Slechts 5% van de Nederlandse mannen en vrouwen eten dagelijks voldoende groenten. Dat is jammer want laat dat nou de échte superfoods zijn. nieuwsnaam |
|
Anna gaat naar Amerika! Diëtist Anna gaat naar Amerika om vakantie te vieren. nieuwsnaam |
|
Anna begint voor zich zelf! Vanaf 1 oktober begint Anna met haar diëtistenpraktijk in Berghem. nieuwsnaam |
|
Gezond eten met een krap budget Iris van 'Eet goed voel je goed', echtgenoot en moeder van drie kinderen, vroeg zich af hoe je met een krap budget toch een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. nieuwsnaam |
|
Vergoeding dieetadvisering Hoe zit dat nu precies met de kosten bij de diëtist? Best een ingewikkeld verhaal. nieuwsnaam |
|
De betekenis van cholesterol Een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed vergroot het risico op het ontstaan van slagaderverkalking, hart- en herseninfarct. nieuwsnaam |
|
Nieuwe vestiging in Berghem Vanaf oktober kun je ook in Berghem terecht voor een afspraak bij de diëtist. nieuwsnaam |
|
Geen buikpijn meer Dat voeding ontzettend veel kan doen bij maagdarmklachten, nieuwsnaam |
|
Eet je dát?! Tarwe is gif, koemelk foute boel en vlees moet je zeker niet willen eten! nieuwsnaam |
|
Superfood! Super gezond? Deze lezing gaat door. 'Superfoods, super gezond?! Gojibessen, chiazaadjes en tarwegras liggen nu ook in de schappen van de supermarkt en drogist te lonken. Maar wat is het nu eigenlijk en wat kun je daarmee? Zijn 'gewone' groenten en fruit dan niet meer voldoende? nieuwsnaam |
|
Lezing 'Vitaal oud worden' 28 oktober 2015 Een gezonde leefstijl draagt bij aan je vitaliteit. Maar wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Tijdens deze lezing gaan we in op de invloed van gezonde voeding en beweging op vitaal oud worden. nieuwsnaam |
|
Eerste hulp bij darmklachten Het aantal mensen met darmklachten lijkt explosief toe te nemen. Buikpijn, winderigheid en een opgeblazen gevoel zijn vaak genoemde spijsverteringsklachten. Maar ook vermoeidheid en een gebrek aan energie komen vaak voor. nieuwsnaam |
|
Bakken zonder suiker Helemaal hip, bakken zonder suiker. Tijdens deze drie-uur durende workshop maken we diverse heerlijke baksels zonder geraffineerde suiker. In plaats daarvan wordt o.a. met fruit, gedroogde vruchten en oersuiker gezoet. nieuwsnaam |
|
Berghem - ‘Diëtistenpraktijk Anna Hecheltjen’ is geopend Anna werkt nauw samen met Aleid. Dat blijft ze ook doen. Zoals gewoonlijk kun je een afspraak met haar maken op dinsdag en woensdag bij Aleid Gielis Voedingsadvies. nieuwsnaam |
|
De waarde van de diëtist De diëtist is bij uitstek de deskundige om je te helpen op het gebied van voeding en gezondheid. Ze zorgt ervoor dat je je beter voelt, dat je behandeling beter aanslaat en dat je – zo mogelijk – beter wordt. nieuwsnaam |
|
Kookworkshops Heel regelmatig geeft Anna lekkere en gezonde kookworkshops in Oss, Berghem, Uden en omgeving. nieuwsnaam |
|
Glutenvrij - Een hype of zinvol? Iedereen heeft het over gluten. Maar wat zijn gluten eigelijk? nieuwsnaam |
|
Drie oorzaken van onnodig eten Elly, 63 jaar, vertelt welke inzichten ze heeft gehad in haar eetgedrag. nieuwsnaam |
|
Green Happy Breakfast Ben je de boterham met kaas of je muesli beu? nieuwsnaam |
|
Green Happy Salad Het kan ook heerlijk zijn om tussen de middag of 's avonds een salade te eten. nieuwsnaam |
|
Wat is dat nou 'The Green Happiness'? The Green Happiness is de website van Merel en Tess, twee Amsterdamse diëtisten. nieuwsnaam |
|
Rode gist rijst verlaagt cholesterol Rode gist rijst wordt in Nederland als voedingssupplement gebruikt voor het verlagen van het cholesterolgehalte. nieuwsnaam |
|
Kookworkshop 'Vegetarische keuken' op 12 april 2016 Wil je vaker koken zonder vlees of vis? Of misschien eet je al langer vegetarisch? Uit gezondheidsoverwegingen of vanuit milieubewustzijn? nieuwsnaam |
|
Lezing De nieuwe Schijf van 5 De schijf van vijf is een hulpmiddel dat in Nederland wordt gebruikt in de voorlichting over goede en gezonde voeding, gericht op het grote publiek. Het idee is dat uit elk van de vijf groepen van voedingsmiddelen iedere dag een keuze wordt... nieuwsnaam |
|
Lichter van 'light'? Van light producten word je niet lichter, alles behalve zelfs. nieuwsnaam |
|
Maaltijdvervangers onder de loep Lang niet alle maaltijdvervangers leveren voldoende eiwit. nieuwsnaam |
|
Kookworkshop – 24 augustus 2016 In een huiselijke sfeer met een kleine groep van maximaal 7 mensen maken wij eenvoudige, gezonde en lekkere maaltijden klaar. Natuurlijk wordt er ook samen gegeten en informatie gedeeld. nieuwsnaam |
|
Hoe voorkom je de vakantiekilo's? Nadat Aleid vertelt heeft hoe je voor de vakantie enkele kilo's af kunt vallen, vertelt ze hoe je tijdens de vakantie kunt voorkomen dat je deze kilo's weer bij komt. nieuwsnaam |
|
Afvallen voor de vakantie Aleid vertelt in een huiselijke omgeving hoe je voor de vakantie op een gezonde manier enkele kilo's af kunt vallen. nieuwsnaam |
|
Koolhydraten: goed of fout?! Koolhydraten, vriend of vijand? Bron van energie of bron van nieuwe vetcellen?Als je menig dieet mag geloven, dan moet je ze vooral mijden. nieuwsnaam |
|
Gezond eten: hoe kun je starten? Op dinsdag 8 november en dinsdag 15 november geeft Anna een lezing en kookworkshop over het thema gezonde voeding nieuwsnaam |
|
Koken met peulvruchten Kookworkshop dinsdag 29 november 19.00-21.30 uur Waren peulvruchten eerst een ondergeschoven kindje, luidt het advies nu om wekelijks peulvruchten te eten. nieuwsnaam |
|
Een gezonde start in het nieuwe jaar - lezing Goede voornemens. Ben je iemand die ‘op maandag weer begint’? Zie je het nieuwe jaar als een nieuwe kans? Goede voornemens zijn fantastisch. Maar hoe zorg je dat het concreet en vooral haalbaar wordt. nieuwsnaam |
|
Wat is het beste dieet? Dit is een erg leuk en helder filmpje. nieuwsnaam |
|
Voeding bij verminderde nierfunctie Ook bij een verminderde nierfunctie kun je bij ons terecht voor voedingsadvies. nieuwsnaam |
|
Lezing 'Good carbs versus bad carbs' Heb je weinig energie, wil je wat kilo's afvallen, gezonder eten of heb je diabetes? Dan is de lezing van maandag 13 maart om 19.30-21.30 uur iets voor jou. nieuwsnaam |
|
Keuzes maken in de supermarkt Zie je door de bomen het bos niet meer in de supermarkt(jungle)? Of doe je vaak impulsaankopen waar je achteraf spijt van hebt? Heb je behoefte aan houvast voor je weekboodschappen? nieuwsnaam |
|
Gezond eten: hoe kun je starten? - 23 mei 2017 Gezond eten lijkt soms moeilijker dan dat het is. Deze lezing en kookworkshop helpen je op de juiste weg. nieuwsnaam |
|
7 tips om voedselverspilling te voorkomen In 2016 hebben Nederlandse huishoudens zo'n 41 kilo voedsel per persoon per jaar verspilt. Schokkend nieuws waar je makkelijk iets aan kunt veranderen met onderstaande tips. nieuwsnaam |
|
Vergeet het dieet, verbeter je leefstijl 'Dieethypes komen en gaan. Zo maakten we in der loop der jaren kennis met Atkins, Montignac, Sonja Bakker, het Paleodieet, Slank met Dokter Frank, het vastendieet, het brooddieet en het sherrydieet' [Bron: Elsevier nummer 21] nieuwsnaam |
|
Voeding verdient prominente rol Ook al vinden we dat het oud nieuws is, kennelijk is het nog steeds nodig om het belang van voeding (bij chronische aandoeningen) onder de aandacht te brengen. nieuwsnaam |
|
Kookworkshops | lezingen in 2018 Ook in 2018 bieden we diverse kookworkshops en lezingen i.s.m. de Volksuniversiteit Oss aan. nieuwsnaam |
|
Veganistische keuken | kookworkshop Op dinsdag 27 maart 2018, 19.30-22.00u, geeft Anna een informatieve kookworkshop over de plantaardige keuken. nieuwsnaam |
|
Een goede zuur-base balans | lezing Op dinsdag 15 mei 2018, 19.30-22.00u, geeft Anna een lezing met proeverij over een goede zuur-base balans. nieuwsnaam |
|
Gezond koolhydraatarm eten | kookworkshop + lezing Op woensdag 6 en 13 juni 2018, 19.30-22.00u, geeft Anna een lezing en kookworkshop over gezond koolhydraatarm eten. nieuwsnaam |
|
Even voorstellen Beste cliënt, Graag stel ik me aan u voor. nieuwsnaam |
|
Periodiek vasten is gezond 'Periodiek vasten (intermittent fasting) gaat niet alleen gepaard met gewichtsverlies, maar verbetert ook de insulinegevoeligheid en vertraagt mogelijk veroudering.' nieuwsnaam |
|
Streng koolhydraatbeperkt niet effectiever 'Het onderzoek naar de effectiviteit van het (sterk) koolhydraatbeperkt dieet biedt geen bewijs voor het adviseren van dit dieet aan menesen met diabetes type 2. De basis blijft energiebeperking door een gebalanceerd, gezond en op de cliënt... nieuwsnaam |
|
Jouw expert op het gebied van veganisme Anna eet al jaren vegetarisch. Ze heeft zich verdiept in de vegetarische keuken door de kookopleiding van de Groene Kookacademie te volgen. nieuwsnaam |
|
Vakantie: zo eet je gezond en veilig! De vakantietijd is begonnen. Geniet ervan, het liefst zonder zorgen. Want daar is het immers vakantie voor. nieuwsnaam |
|
Nicecream | Omdat we van ijs houden Met dit weer wil je toch elke dag een lekker ijsje?! nieuwsnaam |
|
Zin om je te laten inspireren? Anna publiceert regelmatig lekkere en gezonde recepten op haar website. nieuwsnaam |
|
Diëtist en vergoeding Stel, je wordt door je huisarts verwezen naar de diëtist. Hoe zit dat dan met de vergoeding door de zorgverzekering? Hoe zit nu en hoe is het straks in 2019? nieuwsnaam |
|
Alle kookworkshops voor jou op een rij! Lekker blijven eten, dat vinden we heel belangrijk. nieuwsnaam |
|
Vanaf juni 2019 werken we samen met Infomedics Tarieven & betalen Uw zorgrekening Samenwerking met Infomedics In onze praktijk geven wij u graag alle aandacht en goede zorg. Daarom hebben wij het versturen en innen van onze rekeningen uitbesteed aan Infomedics. Infomedics is een professioneel... nieuwsnaam |
|
Met een plantaardig dieet kunnen al je klachten verdwijnen Dat planten eten enorm goed is voor je darmen, dat wisten we natuurlijk al langer. nieuwsnaam |
|
Kookworkshops 2019/2020 op een rij Het nieuwe 'schooljaar' komt eraan. Ofwel: er staan weer leuke en leerzame kookworkshops in de planning. nieuwsnaam |
|
Slaap jezelf slank Een goede nachtrust is onmisbaar voor een gezond gewicht. nieuwsnaam |
|
Visolie beschermt toch tegen hart- en vaatziekten? Er is verband gevonden tussen de inname van visoliecapsules en een lager risico op hart- en vaatziekten. nieuwsnaam |
|
Boek: ABC van de maagverkleining Dit boek is de moeite waard voor iedereen die meer wil weten over de verschillende soorten maagverkleiningen en hun voor- en nadelen. nieuwsnaam |
|
Anna stopt bij Aleid Gielis Voedingsadvies Maar voor Anna stopt het werk als diëtist niet. nieuwsnaam |
|
De praktijk is telefonisch bereikbaar In verband met het coronavirus vinden er geen face to face consulten plaats. nieuwsnaam |
|
Vergoedingen 2020
|
![]() |
Dieetadvisering zit in de basisverzekering.
|
Tip van de maand! |
![]() |
7 tips om voedselverspilling te voorkomen.
Lees hier meer over de tip.
|